ŞANLIURFA ÖLÇME DEĞERLENDİRME MERKEZİ

2023 Eğitim Vizyon Belgesi kapsamında soru hazırlama çalıştayları başladı

Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Bakanlığımızın yayımlamış olduğu 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’ nin Ölçme ve Değerlendirme Bölümünde belirtilen hedefler doğrultusunda “Belirlenecek sınıf düzeylerinde herhangi bir notlandırma olmaksızın sistemin/alınan kararların işleyişini öğrencilerin akademik çıktıları üzerinden görebilmek amacıyla Öğrenci Başarı İzleme Araştırması yapılacaktır.” çalışmalarına başladı. 
2023 Eğitim Vizyon Belgesi kapsamında soru hazırlama çalıştayları başladı

2023 Eğitim Vizyon Belgesi´nde yer alan izleme araştırmaları kapsamında 3-7 Aralık 2018 tarihinde Bolu’ da “Öğrenci Başarı İzleme Araştırması Soru Çalıştayı“ düzenlendi. Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Dr. Sadri ŞENSOY çalıştayın açılış konuşmasında 2023 Eğitim Vizyon Belgesinde Ölçme Değerlendirme hedefleri doğrultusunda kademeli olarak değiştirileceğine ve “Akademik başarının ölçülmesinde kullanılan ölçütler ve değerlendirme biçimleri çeşitlendirilecektir. Okullar ve bölgeler arası farkları azaltmak, eğitim sistemini bir bütün olarak görmek amacıyla Öğrenci Başarı İzleme Araştırması sonuçları yıllar içerisinde akademik dünyayla birlikte çalışılarak takip edilecek ve sistemde gerekli iyileştirici tedbirler alınacaktır.” sözlerine yer verildi.

Sayın ŞENSOY konuşmanın devamı olarak “2023 Eğitim Vizyonu Çerçevesinde Ölçme Değerlendirme" başlığına dikkat çekerek, “Yeni dönemde, akıl yürütme, eleştirel düşünme, yorum yapma, çıkarım yapma" gibi zihinsel becerilerin ölçülmesinin öne çıkacağını belirterek "Bilgi ve formül ezberleme" gibi işlemlere ihtiyacın kalmadığını belirtti.

Bundan sonraki çalışmalarda ölçme değerlendirmede süreç ve sonuç odaklı bütünleşik bir anlayış ortaya konulacağını vurgulayan ŞENŞOY, yapılacak çalıştayın verimli geçeceğini temenni ederek tüm katılımcılara teşekkür ederek çalışmalar için başarılar diledi.

Genel Müdürlüğümüz Veri Analizi İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Sn. Kemal BÜLBÜL çalıştay süresince izlenecek yol ile ilgili bilgi vermiştir. 2019 yılı içerisinde pilot uygulama planlandığını ve uygulamada kullanılacak soruları hazırlamak amacıyla bir araya geldiklerini ifade etmiştir. İlki yapılan soru yazma çalışmasına katılan 75 öğretmen komisyonlar halinde çalışmalarını yürütmüş ve Genel Müdürümüz ile Daire Başkanımız tarafından yerinde izlendi.

Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri öğretmenlerinin katıldığı çalıştaya Şanlıurfa Ölçme Değerlendirme Merkezi ekip üyesi ve Matematik Öğretmeni Şahin Özbilici katılım sağladı.

06-12-2018

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ertuğrul Gazi Mahallesi Osman Gazi Caddesi No.14 Şanlıurfa, Haliliye - 0(414) 280 63 18 / 0(414) 280 63 19

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.