ŞANLIURFA ÖLÇME DEĞERLENDİRME MERKEZİ

2019 TIMSS Nihai Uygulaması Bilgilendirme Toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi

TIMSS 2019 uygulamasına katılacak 60 ilin temsilcileri ile bilgilendirme toplantısı Ankara´da gerçekleştirildi.
2019 TIMSS Nihai Uygulaması Bilgilendirme Toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi

2019 TIMSS Nihai Uygulaması Bilgilendirme Toplantısı; Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sn. Sadri ŞENSOY, Veri Analizi İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Sn. Kemal BÜLBÜL ve TIMSS uygulamasının yapılacağı 60 ilin temsilcilerinin katılımları ile gerçekleştirildi. Ankara Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen ve iki gün süren toplantıda TIMSS uygulamasının usul ve esasları ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Toplantıya Şanlıurfa adına Ölçme Değerlendirme Merkezimiz ekip üyesi ve TIMSS Şanlıurfa Temsilcisi Şahin ÖZBİLİCİ katıldı.

TIMSS ARAŞTIRMASINA ŞANLIURFA’DAN 9 OKUL KATILACAK

Nisan 2019’da gerçekleştirilecek olan araştırma, Şanlıurfa genelinde 9 okulda 5. sınıf düzeyinde 219, 8. sınıf düzeyinde ise 324 olmak üzere toplam 543 öğrenciye uygulanacak.

TIMSS ARAŞTIRMASI NEDİR?

TIMSS (Trends In International Mathematics And Science Study), Türkçe adı ile Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması, Öğrencilerin matematik ve fen alanlarında kazandıkları bilgi ve becerilerin değerlendirilmesine yönelik bir tarama araştırmasıdır. Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu (International Association for the Evaluation of Educational Achievement) IEA’nın bir projesidir. Dünyadaki en büyük ve en kapsamlı uluslararası öğrenci başarılarını değerlendirme çalışmasıdır. 5. ve 8. sınıf düzeyindeki öğrencilere uygulanır. 4 yılda bir yapılmaktadır. TIMSS, öğrenci başarılarındaki eğilimleri izlemekte ve ulusal eğitim sistemleri arasındaki farklılıkları belirlemektedir. ABD Eğitim Bakanlığı, İngiltere Eğitim Araştırma Kuruluşu, Boston College ve katılımcı ülkeler tarafından finansal olarak desteklenmektedir.

29-11-2018

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ertuğrul Gazi Mahallesi Osman Gazi Caddesi No.14 Şanlıurfa, Haliliye - 0(414) 280 63 18 / 0(414) 280 63 19

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.